"Catalunya amb el seu Rei". Sota aquest lema, l'entitat espanyolista Unión Monárquica ha convocat una concentració de suport al rei Felip VI el 17 d'agost, el dia en què es commemora i homenatja a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils. La concentració tindrà lloc a les 10 del matí davant la font de Canaletes, lloc on hi va haver l'atemptat ara fa un any, i mitja hora abans de l'inici de l'acte oficial. 

L'entitat ha convocat la manifestació per donar suport al monarca davant les crítiques per la presència del Rei als actes de commemoració dels atemptats, on també hi haurà el president de la Generalitat, Quim Torra, i el cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez.

La concentració arriba després de mesos de tensions entre el Govern de la Generalitat i la Casa Reial pel discurs que el monarca va pronunciar el 3 d'octubre, en el qual avalava la repressió. Dins aquestes tenses relacions, en els últims dies s'ha produït una nova polèmica per la presència del Rei en els actes oficials de l'atemptat. El president Quim Torra va assegurar que el Govern no l'ha convidat i va reiterar que no assistiran a cap acte que convoqui la Casa Reial, tot i això el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va defensar la seva presència i va assegurar que Felip VI "sempre ha bastit ponts amb Catalunya".