El PSC ha vist com la indignació pel seu posicionament i el del PSOE respecte la llei catalana dels lloguers ha arribat la tarda d'aquest dilluns a la seva seu nacional a Barcelona. 

Ho ha fet de la mà del Sindicat de Llogateres i Llogaters, que ha aplegat un centenar de persones en una cassolada contra el recurs que el govern espanyol presentarà demà davant del Tribunal Constitucional.

 

Tot i que el ministre d'Indústria, José Luís Ábalos, ha avisat aquest matí que no demanaran la suspensió automàtica de la llei i que aquesta seguirà vigent previsiblement fins que s'aprovi una a nivell espanyol, això no ha aturat el Sindicat, que la setmana passada ja va convocar una desena d'entitats i ERC, Junts, la CUP i els comuns per defensar la normativa

"Per ara l'única certesa que tenim és que demà el govern espanyol portarà la llei al Constitucional", ha carregat un portaveu del Sindicat. Des del mateix Sindicat, en declaracions a la premsa, han alertat que si la llei és tombada, milers de famílies passaran a estar en risc de desnonament.

manifestacion sede psc - marc gonzalez

Foto: Marc González

Fum, petards i moltes cassoles

A la mobilització, que en tot moment ha estat controlada per un dispositiu dels antiavalots dels Mossos que han blindat la seu dels socialistes, s'han sentit lemes com 'la regulació no es toca', 'no és una crisi, és el capitalisme'; o d'altres apuntant el PSC i el PSOE com 'el PSC ens puja el lloguer' i 'Gobierno progresista? Gobierno rentista'.

 

També s'han encès alguns pots de fum vermell, s'han llançat alguns petards, s'han fet sonar cassoles durant més d'una hora i s'ha pintat un missatge ben clar a l'asfalt del carrer: "PSOE i Unidas Podemos, la regulació no es toca".

Des del Sindicat també s'ha fet una crida a que tothom que pagui un lloguer es mobilitzi per defensar la regulació. A la protesta hi han participat diputats del Parlament com el republicà Pau Morales o la cupaire Montserrat Vinyets, o la diputada d'ERC al Congrés Marta Rosique.

Precisament, tant ERC com la CUP han blasmat el PSOE per presentar el recurs i han alertat que no veuen com un gest que no es demani la suspensió automàtica. Per la seva banda, els comuns també han criticat el recurs però han celebrat que no se suspengui. 

 

Imatge principal: Manifestants protesten davant de la seu del PSC contra el recurs a la llei catalana del lloguer / Foto: Marc González