Milers de persones, 25.000 segons l'organització i 23.000 segons la Policia Nacional, s'han manifestat aquest dissabte a Pamplona "en defensa de la bandera de Navarra" i per reclamar que "es reposi" la Llei de Símbols de Navarra, derogada per la majoria del ple del Parlament foral el passat 30 de març.

La marxa ha començat les 18.00 des del Parlament de Navarra, precedida per una gran bandera de Navarra i una pancarta en la qual es llegia 'Defensem la bandera de Navarra'. La gent ha portat multitud de banderes de Navarra i també s'ha vist alguna bandera d'Espanya.

Al llarg de la marxa, els manifestants han estat rebut entre aplaudiments per les persones als costats del recorregut. S'hi han escoltats crits de 'Viva Navarra' i 'Viva Espanya', i s'han corejat consignes com 'Aquesta és la meva bandera, al nord i la Ribera,' 'Aquesta és la meva bandera, no volem la de fora, No som ultres, som navarresos' o 'No ens enganyen, Navarra és Espanya'. També s'han cridat consignes contra la presidenta del Govern de Navarra, Uxue Barkos, com 'Barkos dimiteix, Navarra no t'admet' o 'Barkos atén, Navarra es defensa'.

A l'escenari, els presentadors de l'acte s'han dirigit als assistents afirmat que "avui estem aquí reunits navarresos d'esquerres i de dretes" perquè "el que ens uneix és un cor, una identitat foral, una bandera" que "és la de tots, que és la nostra" i "som aquí per defensar-la". "Els que diuen que no hi ha necessitat d'això, juguen al doble discurs, perquè són ells els que han derogat la llei. Aquest discurs només deixarà de ser fals quan reposin la Llei de Símbols derogada", han remarcat.

El Govern ha de buscar la concòrdia

L'acte ha finalitzat amb la lectura d'un manifest en la qual els convocants es presenten com un grup de navarresos "preocupats pel que passa a la nostra terra" davant de "la recent derogació per via parlamentària de la Llei de Símbols de Navarra".

"Pensem que és el Govern de Navarra qui ha de buscar la concòrdia. És a dir, ha de procurar la unitat entre la ciutadania", continua el text que afirma que "un símbol com la bandera és la representació d'una idea socialment acceptada" i incideix que "ningú no discuteix" la bandera de Navarra.