Centenars de manifestants han recorregut aquest dissabte els carrers del centre de Madrid per fer caure la monarquia espanyola "corrupta" al crit de "República Popular". Sota el lema "Davant la monarquia corrupta i les misèries del sistema, república popular", la manifestació convocada per la Coordinadora 25S ha començat a les 20h davant de l'estació d'Atocha. 

L'entitat organitzadora defensa que "cada vegada hi ha una més amplia majoria social que rebutja el paper actual de les institucions, incloent la Corona". "Només amb l'organització i la mobilització popular podrem aconseguir aquest canvi de règim imprescindible", defensa la Coordinadora 25S en un manifest on també creu que la manifestació d'aquest dissabte serà "l'inici de la fase definitiva per derrotar el Règim del 78".

En el comunicat, l'entitat organitzadora també culpabilitza la monarquia de la inacció durant la pandèmia del coronavirus i asseguren que "les morts haurien estat perfectament evitables si el Règim del 78 no estigués al servei de la màfia", posant d'exemple el cas de les residències i l'elevat cost que han patit les persones grans amb la mort.

Crida a la mobilització des de Catalunya

La mobilització ha comptat amb el suport d'algunes entitats independentistes com l'Assemblea Nacional Catalana i partits polítics, que a través de les xarxes han cridat a la població de Madrid a unir-se a la reivindicació. La diputada de la CUP al Congrès, Mireia Vehí, ha demanat en el seu compte de Twitter que tothom surti el carrer "per la democràcia i la sobirania popular".

 

Els casos de corrupció de la monarquia espanyola

Gairebé a diari apareixen als mitjans nous casos de corrupció i males praxis del rei emèrit Joan Carles I, i que inevitablement esquitxen a tota la família borbònica. Des dels seus negocis a Suïssa, fins als pressumptes casos de blanqueig de diners que també involucren a Corinna Larsen. L'últim avui mateix: Larsen va tornar en poc més d'un any els dos préstecs que el va transferir el rei Joan Carles I el 2009 amb un 4% d'interessos.

Per tots aquests casos que han anat desvelant-se les últimes setmanes, són moltes les veus que demanen que els Borbons s'asseguin al banc dels acusats.