La manifestació independentista que se celebrarà demà a Madrid, centrada en el dret a l'autodeterminació, ha rebut dos suports inesperats: Izquierda Unida de Madrid i el Partit Radical italià.

"Sense dret a decidir no hi ha democràcia. Dissabte a les 18 hores, manifestació per la dignitat, la democràcia i per la deriva repressiva i autoritària", ha indicat la formació d'Alberto Garzón. El partit ha demanat la llibertat per als presos polítics catalans.

El Partit Radical italià també ha anunciat que participarà dissabte en la manifestació de Madrid "contra la persecució judicial als dirigents catalans i el silenci europeu".

"Una delegació del Partit Radical No-violent transnacional i transparent, encapçalada per la seva representant davant les Nacions Unides, Laura Harth, participarà en la marxa a Madrid convocada per l'Assemblea Nacional Catalana, el president de la qual, Jordi Sànchez, porta més d'un any en presó preventiva, i per nombroses organitzacions de la societat civil", ha indicat.

Dirigents del Partit Radical italià es van reunir ahir amb el president Carles Puigdemont a la Casa de la República a Waterloo.