Centenars de persones han acudit a la manifestació del col·lectiu d'ultradreta Hogar Social Madrid convocada a la plaça d'Espanya de la capital espanyola com a punt de partida, on s'han escoltat lemes com "Espanyols sí, refugiats no".

A les 18 hores arrencava aquesta manifestació, marcada per les banderes d'Espanya i les negres d'Hogar Social Madrid. Alguns dels manifestants han donat vives al dictador Francisco Franco i corejat lemes com "Podemos i PP, la mateixa merda és".

Molts dels assistents vestien samarretes amb el logotip del grup, amb llegendes com "Defensa Europa", "Revolta contra el món modern", "Mantenir-se dret en un món en ruïnes" i "La nació fa la força".

En el seu pas per la Gran Via, alguns residents han llançat ous contra els manifestants, que s'han enfrontat amb ells a crits des del carrer. 

Madrid per a totes

Una hora després arrencava a Atocha una altra manifestació, convocada per Madrid Para Todas, per protestar "contra el feixisme i tota forma de discriminació", on han assistit milers de persones.

Madrid Para Todas ha assenyalat que "els grups d'extrema dreta ni han desaparegut ni formen part del passat". "Es fa palpable amb l'augment del nombre d'agressions de caràcter racista i homòfob en els últims mesos en tot l'Estat espanyol", ha afegit en sobre motiu de la concentració.