Diversos centenars de persones s'han manifestat aquest vespre davant la caserna de la Guàrdia Civil a Travessera de Gràcia contra les detencions de nou membres dels CDR acusats de rebel·lió i terrorisme. Entre els càntics més sentits, els manifestants han entonat "tots som CDR", "la nostra sentencia, la independència" o "vosaltres feixistes sou els terroristes", entre d'altres. Els manifestants, convocats pels CDR, també han cantat Els segadors i han carregat contra els partits independentistes i contra el cos de Mossos d'Esquadra.  

Per evitar incidents, un ampli dispositiu policial ha blindat l'edifici i ha provocat que es formessin dos grups de manifestants independentistes a banda i banda del carrer.

Durant la concentració s'han produït alguns moments de tensió, especialment quan ha aparegut dins el cordó policial un reduït grup unionista amb banderes espanyoles, i també contra algun mitjà de comunicació espanyol. Tot i això, no s'han produït incidents remarcables. Cap al final de la manifestació també s'ha llençat pintura contra els Mossos i la premsa.

Fins a la Travessera de Gràcia s'hi han acostat alguns polítics com la regidora de JxCat Elsa Artadi o la diputada del mateix partit Anna Tarrés, així com els regidors republicans Jordi Coronas o Eva Baró, que ho han fet a títol personal.

La manifestació de Barcelona s'ha produït simultàniament amb altres zones del territori. Una de les més importants ha estat la de Sabadell, on més de 4.000 persones han protestat contra aquesta nova operació de la Guàrdia Civil. Justament cinc dels CDR detinguts són d'aquesta població del Vallès Occidental.