Prop de 4.000 persones han omplert aquest dilluns a la tarda la plaça Sant Roc de Sabadell per protestar per l'operació de la Guàrdia Civil contra l'independentisme, que ha acabat amb nou membres dels CDR detinguts aquest matí a diverses poblacions catalanes.

Els manifestants, convocats pels CDR, han cridat consignes com "llibertat detingudes" o "fora les forces d'ocupació" i han desplegat pancartes amb els lemes "ho tornarem a fer" i "la repressió no ens atura". Durant la concentració també s'ha llegit un manifest condemnant les actuacions policials i judicials.

Després, la concentració s'ha desplaçat fins a la casa d'un dels detinguts on encara està en marxa l'escorcoll de la Guàrdia Civil.

Protestes per tot Catalunya

A banda d'aquesta concentració, se n'han convocat quasi una quarentena més arreu de Catalunya. A Barcelona, s'ha convocat davant de la caserna de la Guàrdia Civil de la Travessera de Gràcia. Allà, prop de 300 manifestants s'han assegut a terra i han cridat contra la Guàrdia Civil i els Mossos, que han fet un cordó policial per blindar l'edifici del cos policial espanyol.

Manifestacio Barcelona detenció CDR terrorisme - Carlota Camps

Carlota Camps

A Vic, els manifestants s'han trobat a la plaça Major, on s'ha instal·lat un escenari i s'han cridat consignes de suport a tots els detinguts, i concretament a Txevi, el detingut a una masia de Sant Vicenç de Torelló.

A Lleida, la concentració ha tingut lloc davant de la subdelegació del govern espanyol a la demarcació amb el lema "La vostra repressió, la nostra solidaritat". A la capital del Segrià, hi havia convocades dues accions de protesta aquest vespre.

La primera, convocada pel CDR, ha tingut lloc a les set de la tarda davant de la subdelegació del govern de l'Estat a Lleida i ha reunit prop de 300 persones. Posteriorment, aquestes s'han dirigit en manifestació fins a la seu del PSC i, finalment, s'han afegit a la concentració que cada dilluns porten a terme els Cantaires de Ponent a la plaça Paeria, on hi havia unes 700 persones. Els assistents també han reclamat la llibertat dels independentistes empresonats i exiliats.

També hi ha hagut concentracions a Cerdanyola, Mollet del Vallès o Santa Perpètua de Mogoda, on la família d'un dels detinguts ha rebut el suport dels familiars del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, empresonat des del 16 d'octubre de 2017.