Marxa enrere i canvi de plans a Gènova. Aquest dimecres a la tarda, malgrat que havia anunciat la seva participació a la manifestació del 8-M, el Partit Popular se n’ha desdit. En un comunicat, els populars argumenten que el manifest de la convocatòria està “polititzat” i és “partidista”, i denuncien la ingerència de l’”extrema esquerra”.

“Després de conéixer el manifest polititzat i partidista, el Partit Popular confirma que no estarà present a la manifestació del 8-M”, asseguren en relació a la convocatòria realitzada a Madrid en el marc de la vaga feminista. “Lamentem que els partits d’extrema esquerra pretenguin monopolitzar aquesta convocatòria buscant la divisió i enfrontament entre homes i dones, i fins i tot entre dones d’ideologies diferents”.

En aquest context, des del PP celebraran el seu propi acte per celebrar el Dia de la Dona, “acompanyats per les dones candidates i juntament amb representants de diferents col·lectius que treballen mirant al futur d’una societat en la qual primi el mèrit, la capacitat i la igualtat d’oportunitats entre homes i dones”. Allà hi llegiran el seu propi manifest.

Segons havia anunciat el partit, fins a tres vicesecretàries --Andrea LevyMarta González i Cuca Gamarra--, a més de la secretària Mari Mar Blanco, anaven a participar de la manifestació d'aquest divendres a Madrid. Ara, però, s'ho han repensat.