Un centenar de persones han demanat aquesta tarda la intervenció de Catalunya davant la delegació del govern espanyol. Amb càntics unionistes i contra la Generalitat i el procés sobiranista, s'han dirigit a entregar una carta a la delegació, per a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría. Finalment, no l'han pogut entrar a registre, perquè ja era tancat, però l'han llegida davant els seguidors que l'escoltaven i han assegurat que una representació dels concentrats tornarà dilluns per lliurar la carta.

En ella, demanen la intervenció del govern espanyol a Catalunya. En primera instància, demanen una intervenció gradual de l'autonomia, fiscalitzant els diners que arriben de l'Estat a Catalunya o una recuperació gradual de les competències de la Generalitat, com l'educació. Asseguren, però, que si això no funcionés, caldria una aplicació "gradual també" de l'article 155 de la Constitució. A més, han demanat una reunió amb la vicepresidenta per tal d'exposar-li els seus punts de vista, i alguns dels participants l'han acusat d'estar "amagada" o de voler-los "vendre".

Aquesta manifestació organitzada per grups tant d'extrema dreta com també d'extrema esquerra, entre ells SomatempsConvivencia Cívica Ciudadana o Unidos Sí, ha tallat el carrer Mallorca a l'altura de Roger de Llúria, pràcticament durant una hora. Durant la reivindicació, han acusat la Generalitat de "colpista", "corrupta" i "sectària" i l'han acusat de voler "liquidar la sobirania d'Espanya".

Manifestació

"No són urnes, són trituradores"

"No són urnes, són trituradores", "la vostra democràcia és el 3%" o alguns càntics més típics com el "que no ens enganyin, Catalunya és Espanya", són els que s'han pogut sentir durant la manifestació. També han titllat el Govern de "totalitari" i "colpista" i de ser una "casta política", i han assegurat que el nacionalisme català és "racista". En aquest sentit, i ja en el moment dels parlaments finals, el portaveu d'Unidos Sí -una escissió de Podemos-, Enric Martínez, ha denunciat que el model d'immersió lingüística sigui un "apartheid nacionalista "i l'ha acusat de ser el culpable del fracàs escolar.

També el portaveu de Somatemps, José Alsina, ha volgut afegir que la seva presència davant de la delegació del Govern espanyol "és hostil, de moment", però han advertit que l'executiu de Rajoy no els agrada, perquè li retreuen que tingui poca mà dura amb el procés català. Tot i això, ha defensat que el de l'Estat és "el nostre govern" i ha matisat que "pitjor" és el de la Generalitat, perquè és "colpista".

"Haurien d'estar a la presó"

Durant la manifestació també hi ha hagut crits de "haurien d'estar a la presó", en referència a la judicialització del procés, o alguns concentrats que davant dels mitjans han criticat que el procés els deixaria "fora d'Europa". En aquest sentit, fins i tot una manifestant s'ha preguntat quina moneda s'hauria de fer servir en una hipotètica Catalunya fora de l'Euro, i ha ironitzat sobre si serien "barretines".

S'han pogut veure moltes banderes espanyoles, alguna de catalana i una de la República espanyola. També se n'ha vist una dels Estats Units, utilitzada per un dels manifestants que cridava el nom del president dels Estats Units, Donald Trump. Entre les pancartes, en destacava una en suport als diferents cossos policials, entre els quals també hi havia els Mossos d'Esquadra, i una altra que posava "All Cops Are Friends", en referència al lema utilitzat pels grups d'extrema esquerra en contra la policia, "All Cops Are Bastards".

WhatsApp Image 2017 03 03 at 18.43.35