Perpinyà s'ha omplert de més d'un miler de manifestants aquest dissabte amb motiu de la Diada de la Catalunya Nord, en la qual han rebutjat la partició del país pel tractat dels Pirineus (1659) sota el lema Sem Catalunya Nord. En la jornada d'avui i com ja és costum, centenars de persones han marxat pels carrers de la capital rossellonenca des de la plaça Catalunya fins a la plaça de la Victòria, vora el Castellet, on han despenjat la bandera francesa que el batlle ultradretà, Louis Aliot, va col·locar, i han projectat una estelada. Després dels parlaments, s'ha donat pas a la segona acció reivindicativa: una marxa de torxes fins a la Casa Musical que allargarà la jornada amb actuacions musicals. A la Diada han assistit, entre altres, la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Dolors Feliu, membres d'Òmnium Cultural com el president Xavier Antich, i personalitats de la política catalana com el president Quim Torra i la presidenta de Junts, Laura Borràs.

"Sem Catalunya Nord, som Països Catalans"

La marxa, organitzada pel Col·lectiu 7 de Novembre, ha començat a la plaça Catalunya de Perpinyà a les quatre en punt de la tarda. Des d'allà, milers de persones han avançat en direcció al Castellet entonant crits d'"independència" i "ni França, ni Espanya, Països Catalans". Els castellers del Riberal també han aprofitat la convocatòria per fer algunes exhibicions, fins que la marxa ha arribat a la seva primera destinació. Des de la plaça de la Victòria, als peus del Castellet, l'organització ha pronunciat el seu manifest en contra la partició de Catalunya per part de les monarquies espanyola i francesa. Per acabar la manifestació amb la posta del sol, s'ha fet el cant dels Segadors davant el Castellet, on s'ha projectat una gran estelada.

Marxa de torxes

Després de la manifestació, es dona pas a la marxa de torxes, que sortirà des del mateix Castellet i acabarà a la Casa Musical de la ciutat, on es podrà gaudir de diversos actes musicals.