Malgrat les condicions climàtiques adverses, l'esquerra independentista s'ha concentrat aquest dijous a la tarda davant la Delegació del Govern espanyol a Barcelona. Convocades per la CUP, sota una pluja que no ha donat clemència, un centenar de persones han fet sentir les seves veus contra la repressió de l'Estat espanyol i han exigit l'alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

La concentració ha obligat a tallar el trànsit a la cruïlla dels carrers de Mallorca i Roger de Llúria, davant la Delegació del Govern espanyol, que estava protegida per diverses furgonetes de la Policia Nacional espanyola. Es preveia una concentració més multitudinària, però la forta pluja ha fet que algunes columnes que havien de venir des de diversos punts de la ciutat anul·lessin les seves convocatòries. Tot i així, al voltant d'un centenar de persones s'hi han concentrat.

A més de consignes a favor de la independència i l'alliberament dels presidents de l'ANC i Òmnium, els manifestants han cridat contra la presència dels cossos policials espanyols a Catalunya.