Escassa participació a la manifestació convocada a Barcelona per l'entitat España i Catalans, que tenia el suport de Ciutadans, el PP i Societat Civil Catalana, així com del partit ultradretà Vox, en motiu dels 40 anys de la Constitució espanyola.

Unes 2.000 persones, a tot estirar, segons dades de la Guàrdia Urbana, han participat en la marxa, que a les 11 del matí ha començat a la plaça d'Urquinaona, per acabar a la plaça d'Antonio López, davant de Correus.

A la manifestació, sota el lema Ahir, avui i demà pels nostres deures i llibertats, hi han participat el president del PP català, Alejandro Fernández, i el portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, com també membres de Vox, entre els quals el seu vicepresident a Barcelona, Antonio Amador.

"La Constitució serà sempre nostra"

La principal intervenció l'ha protagonitzada Javier Mejino, membre d'España i Catalans, que ha lloat la monarquia i el discurs del rei Felip VI del 3 d'octubre del 2017 sobre la situació catalana, ha adreçat dures crítiques a Pedro Sánchez i ha advertit contra tot eventual indult als líders independentistes catalans després del judici. "La Constitució és i serà sempre nostra", ha proclamat.

Per las seva banda, Alejandro Fernández ha destacat abans d'iniciar-se l'acte que "la Constitució no és un problema, és la nostra solució i hem de buscar-hi la convivència", i ha cridat a recuperar l'esperit de diàleg i consens que va haver-hi l'any 1978, en la seva fundació. A parer seu, la Carta Magna "es pot reformar, però seria un error fer-ho sense el mateix diàleg i consens que va haver-hi el 78". Ha destacat que els valors constitucionals són més vigents que mai.