La Xarxa Feminista de Catalunya ha convocat una manifestació el 15 de gener en suport a les dones d'Andalusia. La trobada és a la plaça Sant Jaume de Barcelona a les 7 de la tarda.

"Els nostres drets no es negocien. Cap pas enrere". Aquest és el lema de la concentració que fa una crida a denunciar "el sistema patriarcal que cada dia ens agredeix, ens viola i ens assassina; per denunciar la justícia patriarcal que només ens creu quan som assassinades; per reivindicar que seguim sent nosaltres les que sostenim la vida perquè recau a les nostres esquenes el pes de les cures i també som les que realitzem els treballs més precaritzats".

La mobilització del 15 de gener també és contra el debat d’investidura on es materialitzarà "un vergonyós pacte de govern a Andalusia en què s’està negociant amb els nostres drets, fent-los servir de moneda de canvi i negant la inqüestionable realitat de la violència masclista", assegura un manifest que ha difós la Xarxa Feminista.

Segons el col·lectiu, la vigent Llei de Violència de Gènere a Andalusia "és clarament insuficient i així ho denunciem i cal millorar-la, però les feministes no permetrem que es faci ni un pas enrere".

Les accions:

El dimarts 15 d'aquest mes a les 12 del matí es convoca una concentració davant del Parlament d’Andalusia, a Sevilla, on es crida a participar col·lectius i persones de tota Andalusia. D'altra banda, a les 7 de la tarda del mateix dia, hi haurà concentracions simultànies a totes les províncies andaluses i arreu de l’Estat per tal de mostrar la solidaritat amb les dones que viuen i treballen a Andalusia.

La Llei de la Violència de Gènere a Andalusia és un dels temes principals a l'hora de pactar acords per formar govern; Vox la vol derogar i PP i Cs no hi estan d'acord.