El grup Madrid Seguro va organitzar una manifestació neonazi que va aplegar centenars de feixistes pels carrers de Madrid, la tarda d'ahir dissabte. Organitzacions com España 2000 o Juventud Nacional es van sumar a una convocatòria que va estar autoritzada per la delegació del govern espanyol.

El mateix govern de Pedro Sánchez que, posteriorment a les lamentables imatges vistes dels manifestants, ara diu que pensa portar a Fiscalia la concentració. La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ho ha confirmat: "Posarem en coneixement de la Fiscalia l'odi LGTBI i racista de la manifestació nazi d'avui a Chueca. A més, estem tramitant amb urgència la Llei Trans i de drets LGTBI, que és el que ens ho permet blindar. No esteu soles".

E9 XP QXoAkJR8b

Cartell de la convocatòria feixista

Els càntics que es podien escoltar eren una clara amenaça a la societat: "Fora mariques dels nostres barris", "Fora sidosos de Madrid", "Aquí estan els nacionalistes", "Aquesta és la nostra terra", "Tu no ets espanyol perquè no ets blanc" i salutacions nazis com el "Sieg Heil". La policia nacional va escoltar tots aquests homòfobs, van permetre que tallessin la Gran Via de Madrid o se'ls va autoritzar instal·lar altaveus i ocupar l'espai enmig de les places. 

CAPTURA 3La Policia protegint la manifestació

La manifestació arriba just després que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, hagi declarat a l'Asamblea que "l'homofòbia està al cap de l'esquerra" i que "Madrid és respectuosa".

La vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís, també ha denunciat les imatges: "Si Chueca és lliure, si Madrid és lliure, és perquè no ens preocupen el més mínim els qui escullen sortir de l'armari, sinó els que útimament heu decidit sortir de la caverna". Recordem que Villacís, de Ciudadanos, governa a l'Ajuntament amb el PP i el recolzament de l'extrema dreta de Vox que aposta per retirar les lleis LGTBI.

A través de les xarxes socials s'han replicat alguns moments de la marxa.

Els col·lectius LGTBI van sortir a Chueca per respondre els nazis i defensar-se dels atacs rebuts: "Així rebem a Chueca als nazis".

Els parlaments finals també van atacar especialment l'Agenda 2030, un calendari d'objectius d'àmbit internacional que pretén eradicar la pobresa i afavorir un desenvolupament sostenible i igualitari. Són els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i han estat redactats en un procés de consulta internacional sense precedents, coordinat per les Nacions Unides, que va començar el 2012 i va tancar-se el setembre de 2015 amb el seu anunci formal a l'Assemblea de les Nacions Unides.

Aspectes com el medi ambient també van ser criticats pels feixistes. En els parlaments finals titllen a l'activista Greta Thunberg de "monstre amb cara de monstre que és un mal pel món" i també contra els refugiats: "La gent de fora venen als nostres barris, els MENAS, i fa que guanyem menys". També es van poder escoltar altres deliris com que "Espanya és el segon país amb menys natalitat del món perquè volen que hi hagi menys nens blancs" i van definir a Pablo Iglesias de "jorobado enano".

Fotografia de portada: captura de la retransmissió de la manifestació pel canal España 2000