"Un any de vergonya, un any de dignitat". Sota aquest lema l'ANC i Òmnium han convocat una concentració i un acte polític el proper 16 d'octubre a les vuit del vespre a Plaça Catalunya de Barcelona, just el dia en que fa un any de l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. També hi haurà altres actes descentralitzats a la resta del país.

Les dues entitats reivindicaran en l'acte la innocència dels dos líders sobiranistes i denunciaran que aquest empresonament preventiu "vulnera els seus drets fonamentals i els dels seus familiars". "No ens aturem!", reclama la convocatòria. 

WhatsApp Image 2018 10 11 at 12.33.48

El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i l'expresident de l'ANC i president del grup de JxCat al Parlament, Jordi Sànchez, van entrar a la presó el passat 16 d'octubre acusats d'un delicte de rebel·lió i sedició per la manifestació del 20 de setembre davant la conselleria d'Economia. 

Aleshores van ser empresonats al centre madrileny de Soto del Real, però aquest mes de juliol van ser traslladats a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, on encara estan tancats.