La marxa antifeixista convocada aquesta tarda a Barcelona per més de 200 entitats ha arrencat passats dos quarts de sis al passeig de Gràcia amb el carrer Rosselló, amb destí a la confluència del amb la Gran Via on hi haurà els parlaments.

La marxa avança sota el lema ‘Stop Vox’ i és una crítica directa a l’augment del feixisme i el racisme representat per aquesta formació política, que per la seva banda ha convocat una altra manifestació a Barcelona per a dissabte vinent, 30 de març.

Entre els manifestants hi ha el conseller de Treball, Chakir el Homrani, així com polítics com Joan Josep Nuet, Gerardo Pisarello i Natàlia Sànchez. També hi són el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, la diputada d'ERC al Congrés Ana Surra i el diputat de JxCat al Parlament Francesc de Dalmases. 

La manifestació ha arrencat entre crits de ‘papers per tothom’ i ‘fora la llei d’estrangeria’ i cartells i pancartes en contra del racisme i molt crítics amb líders ultres europeus com Marine Le Pen i Santiago Abascal, a qui es titlla de racistes.

Col·lectiu d'ex-MENA

En una de les capçaleres hi ha un grup d'ex-MENA, col·lectiu que denuncia els atacs recents a menors estrangers no acompanyats.

Quan la marxa ha arribat a la Gran Via s'ha observat un minut de silenci en memòria de les victimes de l'atemptat antiislàmic de Nova Zelanda. Seguidament han intervingut dues ex-MENA i l'acte s'ha clos amb actuacions musicals.