Ripoll segueix en lluita contra un govern d'Aliança Catalana. Els veïns han convocat una manifestació aquest dissabte 17 de juny a les 11:00 hores a la plaça de l'ajuntament, coincidint amb el dia que es constitueixen els ajuntaments. Davant de la possibilitat que hi pugui haver un govern encapçalat pel partit d'extrema dreta Aliança Catalana, els convocants asseguren que Ripoll "no és una vila d'exclusió i odi", sinó una "terra de pas i d'acollida". "Volem deixar ben clar que, governi qui governi a la nostra vila, no permetrem que l'odi i la intolerància avancin més", asseguren en un comunicat. A més, critiquen que la formació que ha guanyat les eleccions, encapçalat per Sílvia Orriols, "dona com a solució" a totes les problemàtiques "l'odi i la discriminació de les persones migrades". 

Malestar general a Ripoll

Els veïns i les veïnes convocants de la protesta denuncien que als carrers de Ripoll "hi ha un malestar general", a conseqüència de "la crisi econòmica, l'encariment dels aliments, el difícil accés a l'habitatge, la violència de gènere, etc.". A través d'un comunicat, denuncien que el partit guanyador dels comicis del 28-M, "dona com a solució a tot plegat l'odi i la discriminació a les persones migrades". En aquest sentit, destaca que "les demonitza i les fa culpables dels problemes socials que vivim", i els hi recorda que "no són aquestes veïnes vingudes d'altres parts del món les culpables dels problemes que tenim".

Amb tot, asseguren que les persones migrades són "la baula més dèbil" de la societat i la "més fàcil d'atacar per no assumir que és el nostre sistema polític i social el culpable de no poder viure unes vides dignes". De fet, asseguren que si demà s'expulsés de Ripoll a tots els migrants d'orígens i cultures diferents no canviaria res. "Tindríem els mateixos problemes socials que patim ara", indiquen en el comunicat. Per totes aquestes raons han decidit convocar la concentració aquest dissabte, just una hora abans que se celebri el ple per constituir el nou ajuntament. Precisament aquest dimarts els grups d'ERC, el PSC i la CUP han presentat un acord de govern per evitar que Aliança Catalana accedeixi a l'alcaldia. Els tres partits, però, estan pendents de la decisió que prengui Junts per Ripoll, ja que els hi falten dos regidors per tenir la majoria absoluta.

Pacte a Ripoll 

ERC, PSC i Alternativa per Ripoll – CUP han presentat aquest dimarts els detalls del pacte per evitar que l'extrema dreta d'Aliança Catalana governi a l'ajuntament de la capital ripollesa. Els tres partits sumen 7 regidors, però no arriben als 9 necessaris per assolir la majoria absoluta i, per això, reclamen a Junts "responsabilitat" i que els doni una resposta "el més ràpid possible". Confien que no els doni només suport a la investidura, sinó al llarg de tota la legislatura. Els tres partits han reivindicat que representen el 42% dels vots i plantegen un govern "estable" i "per a tothom", també per als votants d'Aliança Catalana. L'alcaldessa serà Chantal Pérez (ERC), que ha apuntat que "tenim molt clar i reiterem que estem fent un pacte com s'està fent a altres llocs". Pérez ha defensat que es tracta d'un acord que s'està vestint des de fa dies i deixa clar que "n'estaven al corrent tots i cadascun dels partits democràtics que es van presentar a les eleccions".