Prop d'una quarantena d'entitats, entre elles l'ANC, Ustec·Stes, Plataforma per la Llengua i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (Sepc), han convocat una manifestació per al dissabte 17 de març contra els atacs a l'escola catalana, i han instat els assistents a anar-hi vestits de color verd emulant les mobilitzacions a les Illes Balears contra el decret del trilingüisme.

En roda de premsa, el portaveu del sindicat Ustec·Stes, Ramon Font, ha assegurat que la manifestació, sota el lema L'escola no te por i que sortirà a les 17 hores de passeig de Gràcia fins al passeig Lluís Companys de Barcelona, pretén mostrar una "resposta col·lectiva" com a societat en favor de la immersió lingüística.

Font ha afirmat que també vol ser un avís a PP i Cs que "la llengua no es pot tocar", i demostrar que el model d'escola catalana és de consens i d'èxit, que assegura que els alumnes tinguin competències de català i castellà.

Tant Font com Elisenda Romeu (ANC) confien en que s'hi vagin sumant més entitats, entre elles totes les que formen part de la plataforma Somescola, i l'ANC ha explicat que ja s'estan organitzant autocars per viatjar a Barcelona: "Que vegin, anant de verd, que qualsevol atac a l'escola, tindrà una resposta de la societat", ha dit Font.

Per la seva banda, Romeu ha explicat que la manifestació es va començar a gestar fa uns dos mesos i s'hi han anat sumant entitats, i Font ha esperat que sigui massiva.

La portaveu del Sepc, Mercè Terès, ha assegurat que volen mostrar el seu agraïment al professorat i evidenciar que la immersió lingüística és un instrument per lluitar contra la "segregació", i ha apel·lat als estudiants a sortir al carrer.