Ja se sap com serà la manifestació de la Diada de l'Onze de Setembre 2022. L’ANC ha presentat aquest dimarts al Fossar de les Moreres el recorregut d’enguany. Es tracta d’una manifestació de tota la vida, que anirà de l’avinguda Paral·lel fins a l’Estació de França. I passarà pel monument de Colom. Així doncs, enguany tampoc hi haurà una ‘performance’, sinó un recorregut normal d’una manifestació. La presidenta de l’entitat independentista, Dolors Feliu, ha demanat als assistents d’aquella mobilització que es creguin de veritat que la independència és possible, i que no sigui només “una quimera".


Diada 2022: Com serà? Tot el que se sap de la manifestació de l'11 de setembre
 

mapa recorregut manifestacio diada 2022 11 setembre
Mapa del recorregut de la manifestació de la Diada 2022

El motiu pel qual l’ANC ha triat fer una manifestació amb recorregut i sense cap mena de performance es deu al to que vol la direcció de l’entitat que tingui la mobilització. Preguntada sobre aquesta qüestió, la coordinadora de mobilització de l’ANC, Esther Güell, ha dit que les manifestacions de l’Onze de Setembre “ja no són una festa”. “Ja no volem fer coses boniques”, ha afegit, i ha argumentat que cal que les manifestacions siguin eficients. “Importa que hi hagi molta gent, i que totes aquestes persones responguin amb rotunditat a la situació actual”, ha sentenciat Güell.

En el recorregut d’aquesta manifestació hi ha molts monuments que es troben enmig de les vies. És per això que l’organització ha decidit que es formin dues columnes, per facilitar el trànsit de persones per aquests carrers cèntrics de Barcelona. Els membres de l’ANC que avui es trobaven al Fossar de les Moreres confien que hi assisteixin moltes persones, i han animat els manifestants a alçar les seves estelades perquè no es vegi el possible buit entre les dues columnes.

 

En aquesta presentació també hi ha assistit el president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Jordi Gaseni. Ha opinat que “cada dia que passa ens allunyem del pas decidit” que es va fer l’any 2017. “Cada dia que passa el repte és més gran perquè el país pugui esdevenir allò que volem”, ha afegit; i s’ha mostrat molt agraït cap a l’ANC per haver organitzat la Diada de l’11 de setembre un altre any. “Aquesta Diada serà molt important”, ha manifestat.

Presentació Diada 2022 ANC Esther Güell Dolors Feliu Montse Giralt
Dolors Feliu i Esther Güell / Foto: Montse Giralt

També estava present en aquesta presentació Montse Ortiz, vocal d’Òmnium, que ha donat les gràcies a l’ANC “per organitzar un any més” la manifestació de l’11-S. “Som al costat de les companyes de l’ANC perquè tenim clar que mai no renunciarem a mobilitzar-nos”, ha afegit; i ha insistit que l’únic camí per a l’alliberament nacional és “exercir tots i cadascun dels drets aconseguits com a societat civil”. 

Presentació Diada 2022 ANC  Montse Ortiz (OC) Montse Giralt
Montse Ortiz, d'Òmnium Cultural / Foto: Montse Giralt