La Plataforma per a la recuperació de la Federació Socialista Catalana, el portaveu de la qual és l'exdirigent del PSC, Ciutadans i UPyD Julio Villacorta, ha presentat avui a Barcelona un manifest en què defensa que el PSOE tingui el seu propi partit a Catalunya i trenqui amb un PSC "deslleial".

La plataforma ha presentat el seu manifest en un acte al Centre Cívic Parc-Sandaru davant una setantena de persones, denunciant que la "desaparició de la FSC per substitució d'un PSC sobirà va suposar que un dels grans partits en què requeia la responsabilitat d'articular la vertebració i cohesió del país renunciés a tenir presència directa en una part consubstancial d'Espanya".

Així, els seus membres sostenen que "l'existència d'un partit confederat amb sobirania exclusiva en una comunitat de l'Estat és una anomalia incompatible amb el model federal igualitari del socialisme espanyol", cosa "perjudicial no només per al nostre partit, sinó per al conjunt del país".

"Plantegem i demanem la recuperació de la Federació Socialista Catalana, el seu reconeixement pels òrgans de direcció del PSOE i la seva participació en ells, amb el compromís formal d'una inequívoca lleialtat nacional i la ferma voluntat política de posar en comú amb els interessos nacionals del partit, els interessos legítims dels socialistes catalans per configurar un projecte basat en el bé comú de tots els espanyols", apunta el text.

"Reivindicacions catalanistes alienes als votants"

Segons el seu parer, "des del seu naixement, el PSC s'ha entestat en una acció política que ha prioritzat reivindicacions catalanistes alienes als veritables interessos dels seus votants. La falta d'una altra opció li ha permès mantenir un vot captiu durant anys".

És per això que, afegeix la plataforma, "quan la deriva sobiranista ha portat el país a una tensió màxima, la falta de presència del PSOE a Catalunya ha lligat de mans el partit i limitat la seva capacitat de resposta davant els projectes polítics que busquen minar la igualtat social i la unitat territorial espanyola".

A més, denuncia, que "la tradicional posició de força del PSC, la seva eterna reclamació de grup propi, està adquirint ja la forma d'amenaça de ruptura de la disciplina de vot".