Una seixantena d'entitats socials, empresarials i culturals espanyoles han presentat un manifest conjunt en el qual demanen al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que no pacti amb partits polítics independentistes i que "busqui acords d'estat amb els altres partits defensors de la Constitució" per afrontar la reactivació econòmica després de la pandèmia del coronavirus.

En el manifest, insten a buscar acords que es tradueixin en fets tangibles, des d'un esperit de col·laboració que substitueixi l'actual de confrontació". Demanen "recuperar l'esperit de consens de la Transició que va obrir pas a l'etapa més gran de llibertat i prosperitat de la història d'Espanya" i fan prevaler "la Constitució sorgida d'aquell procés", que "segueix sent el punt de trobada de la immensa majoria dels espanyols i la millor base per projectar-nos cap al futur".

Apunten que la població vol consens i que "la majoria dels ciutadans vol fomentar la trobada entre espanyols des de l'escrupolós respecte a la Constitució i a l'estat de dret, i superar la polarització ideològica, que només serveix per perpetuar el mite de les dues Espanyes".

Entre les organitzacions que firmen el manifest s'hi troben els Advocats Catalans per la Constitució, l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT) i el Sindicat Mèdic Català (SIMECAT).