Diverses personalitats del món dels drets humans, la política i la cultura de l'Argentina han publicat un manifest per donar suport i solidaritzar-se amb Catalunya. Al text, fan referència als líders independentistes presos i exigeixen una "solució política" al conflicte.

"El conflicte entre Catalunya i l'estat espanyol requereix una solució política i el respecte al dret dels i les catalanes a decidir sobiranament el seu futur", defensen en un text que presentaran demà a Buenos Aires. En aquest sentit, s'oposen a les dures condemnes de presó contra els dirigents catalans pel referèndum de l'1-O. "Aquesta sentència és un pas més en la judicialització del conflicte i dificulta la seva resolució política", defensen.

Sota el títol "Argentina amb Catalunya", els periodistes Stella Calloni i Carlos Aznares, l'exambaixador argentí a Bolívia Ariel Basteiros i Nuria Alcaraz, del Comitè Argentí solidari amb Catalunya, faran públic el manifest aquest dimecres, tal com informa l'agència argentina Télam.

Entre els signants hi ha referents com el premi Nobel de la Pau Adolfo Pérez Esquivel, Hebe de Bonafini (Mares de la Plaça de Maig), Estela de Carlotto (Àvies de Plaça de Maig), Fernando Pino Solanas (senador nacional i director de cinema) i Miguel Ángel Estrella (pianista i exambaixador argentí a la Unesco).