En marxa la campanya d'Òmnium i la plataforma 'Som el 80%' per a l'amnistia. Aquest mateix dimecres, un dia abans de la reunió a Barcelona entre els presidents Quim Torra i Pedro Sànchez, més de 200 personalitats han fet públic un manifest en el que demanen l'amnistia com a "part imprescindible per enfortir l'aposta pel diàleg" i han posat en marxa una recollida de signatures. Entre els primers signants, destaquen noms vinculats a l'espai independentista, però també d'altres que traspassen les seves fronteres com excomuns o exsocialistes. També destaquen altres personalitats de fora el món de la política com cantants, empresaris, escriptors o activistes. 

 

Entre ells, hi ha el dels exconsellers Andreu Mas-Colell, Josep Maria Terricabres o Josep Lluís Carod Rovira, però també d'exsocialistes com les exalcaldesses socialistes de Badalona Maite Arqué i de Girona Anna Pagans, així com l'exministre del PSOE Joan Majó i l'exconseller del PSC Joaquim Nadal. També de l'espai dels comuns destaquen noms com el de l'exlíder de l'espai Xavier Doménech o el de l'exregidora de Barcelona dels comuns Gala Pin, així com el de Gemma Ubasart o Rosa Lluch.

També hi han donat suport persones desvinculades de la política institucional. Entre ells, cantants com Alguer Miquel, Gerard Quintana o Joan Dausà, empresaris com Jaume Roures o Tatxo Benet, escriptors com Jaume Cabré, historiadors com Borja de Riquer, actors com Julio Manrique o fins i tot l'entrenador de futbol Pep Guardiola. També altres noms destacats com Pilar Rahola, Bonaventura Clotet, Salvador Cardús, Toni Solé o Xavier Fina, entre d'altres, hi han donat suport.

En la presentació de la campanya, que ha tingut lloc aquest dimecres al centre d'Arts Santa Mònica, el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha demanat l'amnistia com a mecanisme per posar "el comptador a zero" i acabar amb la "judicialització", punts que ha remarcat com a imprescindibles perquè hi pugui haver un "diàleg real". Tot i això, ha volgut destacar que amb l'amnistia i l'anul·lació de les causes obertes no n'hi ha prou per resoldre el conflicte, però ha destacat que sense això no serà possible. "Sense amnistia no és possible acord democràtic", ha afegit.

A més dels 200 primers signants, Òmnium ha posat en marxa una pàgina web per recollir més suports a la demanda. L'objectiu és que des de la societat civil s'"empenyi" a la classe política perquè "es trobin solucions".