Més de 425.000 persones han signat un manifest a favor d'una llista unitària independentista de cara a les eleccions convocades pel govern espanyol el 21 de desembre. Es pot trobar en una pàgina web que defensa que les eleccions del 21-D són una oportunitat per tornar a "derrotar l'unionisme", com assegura que ja va passar en el referèndum de l'1 d'octubre i a les eleccions del 27 de setembre del 2015, i han assegurat que els comicis són una elecció definitiva "entre democràcia i imposició, entre partits sobiranistes i partits destructors de l'autogovern de Catalunya".

Així mateix, afirma que el 80% de la societat catalana vol resoldre el conflicte amb la resta d'Espanya a través de les urnes, i ha considerat que el soberanisme ha abanderat aquest moviment amb "radicalitat democràtica" gràcies a la mobilització pacífica.

"Davant sempre hem tingut un adversari poc democràtic, trampós i fins i tot violent, còmplice de fiscals que fabriquen delictes i de jutges que violen els drets humans empresonant líders cívics i polítics innocents triats democràticament", ha assegurat.

També ha destacat que el nacionalisme espanyol ha instigat la persecució judicial i el linxament personal, per la qual cosa ha demanat afrontar aquest moment amb un "front electoral sobiranista ampli" que vagi més enllà de la coalició de partits, amb una llista cívica, unitària i transversal.

"Demanem reforçar l'unitat d'acció més enllà d'unes sigles i defensar entre tots la democràcia davant el cop d'estat unionista", i ha subratllat que els que van defensar les urnes del referèndum de l'1 d'octubre haurien de recolzar aquesta aliança.

Entre els primers adherits es troben el president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch; el delegat de la Generalitat a Madrid cessat, Ferran Mascarell; l'eurodiputat del PDeCAT Ramon Tremosa; el líder del grup Demòcrata a l'Ajuntament de Barcelona i exalcalde de Barcelona, Xavier Trias; l'actor Joel Joan; la il·lustradora Pilarín Bayés, i la cuinera Ada Parellada, entre altres.