Un col·lectiu de dones unionistes ha impulsat un manifest en favor de la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas. El manifest, que ja ha rebut mig centenar de suports d'intel·lectuals i artistes, denuncia que la guanyadora de les últimes eleccions autonòmiques a Catalunya, a causa de no ser nacionalista, pateix una persecució implacable dels que utilitzen la força i l'amenaça com a únic argument. No podem romandre en silenci". 

Entre les signants del manifest hi ha, segons El Español, l'escriptora i acadèmica Soledad Puértolas, l'escultora Esperanza d'Ors, l'eurodiputada Maite Pagazaurtundúa (UPyD), la directora de l'Academia de la Historia, Carmen Iglesias, o la periodista Anna Grau.

El manifest, presentat avui divendres, explica que "defensem fermament una Europa de les llibertats, en la qual una dona pugui dedicar-se a la política sense haver de rebre els insults més denigrants i continus com, tristament, una i altra vegada, ser nomenada puta". El text reclama que es persegueixen els autors dels insults i les amenaces i que se'ls apliqui la llei del delicte d'odi.

El president de Ciutadans, Albert Rivera, i l'expresident francès Manuel Valls s'han fet ressò del manifest i han aplaudit la iniciativa.