Un miler de persones, entre ells intel·lectuals i artistes de Catalunya i d'arreu de l'Estat espanyol, han signat un manifest sota el lema “Ja n’hi ha prou! Que no ens divideixin. Per un Govern per a tots”, on acusen el govern de Quim Torra de “donar esquena a la realitat d’una Catalunya plural i diversa” i exigeixen la dimissió del president de la Generalitat.

El manifest, publicat en doble pàgina a El Periódico el signen, entre d’altres, els escriptors Juan Marsé, Javier Marias, Juan José Milás, Rosa Montero o Núria Amat,  el dissenyador Javier Mariscal,  Nazario, el jutge i exfiscal Carlos Jimenez Villarejo, el filòsof José Antonio Gimbernat, l’actriu Julieta Serrano o l’advocada Cristina Almeida.

El manifest fa referència a les manifestacions del president de la Generalitat respecte a Eslovènia. "És inadmissible que les autoritats de Catalunya impulsin avui una escalada d'enfrontament i divisió, per acovardir i silenciar al diferent", afirma el text. Els signants sostenen que "s'han creuat tots els límits equiparant Catalunya amb Eslovènia, i Espanya amb els Balcans, un conflicte que va suposar una enorme espiral de mort i patiment. cap demòcrata, cap progressista, més enllà de la seva posició davant la independència, pot deixar de rebutjar-ho".

manifest intel·lectuals contra Torra

Els signants, que es qualifiquen de persones d’esquerres de variada adscripció política, acusen l’actual Govern de portar la divisió i l’enfrontament amb la seva prioritat d’avançar en el camí de la independència i afirma que les forces de la propugnen “Mai han superat el 38% del cens”.

El manifest reclama als partits que integren el Govern que “nomenin un de nou que treballi per a tots”  i que reverteixi les retallades. També destaquen que en una any el Parlament no ha aprovat cap llei i reclamen que es restitueixi” la vida política i democràtica de la cambra catalana.

El document acusa "els impulsors del procés" de convertir Catalunya "en una de les comunitats on les retallades en sanitat, educació o despeses socials han arribat més lluny".