Xavier García Albiol té molts números de tornar a ser l'alcalde de Badalona. En una roda de premsa conjunta, Guanyem Badalona i ERC han anunciat que no donaran suport a l'actual batlle en funcions, el socialista Álex Pastor. Aquest anunci arriba després que Pastor confirmés que no volia repetir el pacte que va investir Dolors Sabater i que, per tant, només votarien el seu candidat.

L'emissora Badalona Matí ha assegurat que la coalició liderada per Sabater ha fet un últim intent per aconseguir un acord amb els socialistes i que ha proposat una alcaldia compartida. Els socialistes ho han rebutjat.

Aquesta negativa del PSC convertiria Albiol en alcalde ja que a les eleccions va aconseguir 11 regidors. La coalició de Guanyem i ERC en va aconseguir 7 i el PSC 6, com que la majoria absoluta és de 14 regidors i cap formació hi arriba (sense acords), la candidatura d'Albiol seria la que aconseguiria l'alcaldia.

Badalona

En roda de premsa, Sabater ha carregat contra els socialistes i els ha recordat els "esforços" que han fet per negociar i evitar l'investidura d'Albiol. Davant d'això, Sabater ha assegurat que al ple de constitució de l'Ajuntament d'aquest dissabte presentarà la seva candidatura. 

De la mateixa manera, ha advertit els socialistes: "Qui ha d’impedir que Albiol sigui batlle és el PSC". "Dos de cada tres badalonins no el volen com a alcalde. Queden poques hores per negociar i demanem al PSC que es mogui i surti del seu posicionament”, ha conclòs. 

Sabater ha revelat que durant les negociacions havien proposat compartir l'alcaldia amb el PSC o, fins i tot, fer un pas al costat perquè l'alcalde fos un tercer candidat de consens. Després de diverses negatives els demana ara que "es moguin" durant el dia d'avui per reconduir les converses i buscar l'acord: "Queden hores ".