La Federació de Comunitats Jueves ha fet un comunicat contra el posicionament que van fer ahir ERC, PSC, Comuns i la CUP en una comissió del Parlament, acusant Israel de practicar "l'apartheid". La resolució impulsada per ERC, Comuns i la CUP, a la qual va donar suport el PSC, ha provocat un conflicte diplomàtic amb el país hebreu, i l'ambaixada l'ha qualificada de "vergonyosa", i ara ha transcendit el malestar de les comunitats jueves. Afirmen que la resolució és a la pràctica un atac al "reconeixement internacional" de les institucions catalanes, i al marge de la sensibilitat catalana.

Segons la federació de comunitats, la proposta aprovada al Parlament "és destructiva, tendenciosa i per a res representativa dels valors del poble de Catalunya". "El poble de Catalunya ha demostrat al llarg de la història ser una societat de pau, constructora de ponts de diàleg i partidària que cada poble desenvolupi solucions als seus problemes de manera democràtica". "L'impacte d'aquest posicionament per part del Parlament no aportarà cap benefici a la ciutadania i no percebem interès a crear tal perjudici que atempta contra el reconeixement internacional de les nostres institucions".

La Federació de Comunitats Jueves espera que "les institucions públiques actuïn amb sentit comú respectant l'interès general i secundant sempre solucions de diàleg".

Mentrestant, han seguit les reaccions per aquesta votació. L'economista Germà Bel ha indicat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, què pensa fer amb aquesta resolució, i ha insinuat que és un cas d'hipocresia. "Molt honorable Pere Aragonès: ahir el grup parlamentari del qual és diputat aprovà que un Estat fa crims contra la Humanitat (l'apartheid n'és un tipus). Anunciarà avui la ruptura de cooperació amb aquest Estat per no ser-ne còmplice? O només és hipocresia que degrada les institucions?", s'ha preguntat.

Per la seva banda, el professor d'Història jueva Ariel Kanievsky s'ha alegrat que una part de l'independentisme, Junts, votés en contra de la polèmica resolució. "M'alegra moltíssim saber que l'entorn més proper al president de Catalunya a l'exili també s'avergonyeix del ridícul protagonitzat pel Parlament. Aquí són els meus amics i aliats. Amb ells comparteixo trinxera", ha indicat. Kanievsky ha compartit un tuit del director de l'oficina de Puigdemont, Josep Lluís Alay, que adverteix de les conseqüències que tindrà la resolució d'ERC, PSC, Comuns i la CUP. "Ens costarà anys posar remei a la trencadissa que ha provocat avui el Parlament de Catalunya", ha advertit.