El Consell professional d'Informatius i d'Esports de TV3 ha expressat certa preocupació i molèstia pel pas a la política de Tomàs Molina de la mà d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). A través d'un comunicat reconeixen el seu dret com a ciutadà a presentar-se i expressen que el seu malestar està lligat amb el fet que aquestes decisions "contribueixen a associar-nos a determinats postulats polítics i de partit quan els principis de la CCMA estableixen clarament que ‘la producció i difusió de continguts dels nostres mitjans és independent'". 

🗳️ Eleccions a Catalunya 2024: calendari, candidats i tota la informació

"Reconeixent el dret de qualsevol ciutadà a fer carrera política, la decisió ha generat malestar a la redacció per com pot afectar a la nostra credibilitat", es recull al comunicat, on s'afegeix: "Quan una cara visible de TV3 es posa al servei d'un partit, eclipsa la bona feina que els professionals d'Informatius intenten fer cada dia precisament per preservar aquesta distància". El comunicat finalitza amb la petició a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que "clarifiqui amb quines condicions han de tornar els professionals que hagin passat per l'àmbit polític perquè la seva reincorporació no malmetí els valors de la independència periodística de la casa". 

Molina explica el salt a la política 

Per altra banda, Molina ha explicat els motius pels quals ha fet el salt a la política en la seva presentació i la seva primera entrevista d'ençà que es va donar a conèixer. "No he vingut per ser conseller. S'ha de treballar des d'Europa per adaptar-nos al canvi climàtic i això és un imperatiu", ha resumit. Molina ha deixat clar el seu compromís en la lluita contra la crisi climàtica com el gran motor de la seva decisió. "El meu compromís és fer de lobby de Catalunya a Europa. Vindré a Catalunya, escoltaré i em comprometo a portar-ho a la institució o instància adequada. I tornaré per donar una resposta a qui m'ho hagi plantejat. La meva feina serà anar i tornar d'Europa i intentar fer arribar les reivindicacions fins on calgui", ha detallat. 

Molina ha explicat el seu pas a la política per dos motius. D'una banda, perquè Catalunya s'adapti al canvi climàtic i la necessitat d'una planificació europea per fer-ho possible. I, d'altra banda, per aportar "sentit comú" i "capacitat de diàleg" a la política. "Soc una persona amb qui es podrà parlar sempre", ha sintetitzat.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!