La presidenta de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, ha passat avui un autèntic mal trago a Equinox, la ràdio francesa de Barcelona, quan pràcticament ha hagut de renegar de la reivindicació de Tabàrnia, sorgida de l'entorn de Cs. El presentador li ha preguntat si el moviment de Tabàrnia era com el Tea Party o el Manif pour tous, moviment francès contra el matrimoni homosexual.

Arrimadas s'ha mostrat visiblement incòmoda i ha negat que el seu partit doni suport polític al moviment de Tabàrnia. L'ambient encara s'ha tensat més quan el periodista ha preguntat a la dirigent de Cs si aquest partit és partidari de la independència d'aquesta suposada part de Catalunya, seguint la tesi de la majoria de televisions espanyoles que donen crèdit real a aquest moviment.

"Nosaltres no donem suport a la tesi de Tabàrnia, ni al moviment de Tabàrnia, en el sentit que s'ha d'independitzar de la resta de Catalunya. El que hem dit publicament és que és una broma argumental", ha indicat. També ha assegurat que no tenen participació en aquest moviment. "Tabàrnia no està al costat de Cs", ha remarcat.

El distanciament ha estat tan explícit, que Arrimadas ha dit fins i tot que desconeixia que Tabàrnia hagués convocat una manifestació diumenge passat a favor del rei Felip VI. L'entrevista s'ha fet en castellà, tot i que la llengua habitual d'Equinox és el francès.