El president de la Generalitat, Quim Torra, pronunciarà aquest vespre el discurs institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, un discurs gravat i del qual ell mateix n'ha penjat el making of a les xarxes socials.

En el seu compte de Twitter ha penjat un vídeo de 35 segons on es poden veure alguns fragments del missatge. Del contingut poca cosa en podem dir, tan sols que començarà amb un "benvingudes i benvinguts compatriotes" i que en algun moment es pronunciaran les paraules "ni per les humiliacions ni per les derrotes" i "entre la submissió i la resistència". 

El making of ens permet descobrir alguns secrets com, per exemple, que el president llegirà el discurs, no el dirà pas de memòria. Ho farà a través d'un aparell que s'anomena teleprompter, una pantalla amb els textos escrits a gran mida perquè a la persona que els llegeix no "se li moguin els ulls" quan ho fa i semblar així que se l'ha après fil per randa. Tot i això, a les imatges veiem el president repassant el text, estudiant-lo concentrat i fins i tot equivocant-se. 

Per saber-ne el resultat final, i sobretot el contingut, caldrà esperar fins a les 9 del vespre, a TV3