L'independentisme mantindria la majoria al Parlament, segons el darrer sondeig electoral a Catalunya realitzat per SocioMétrica per El Español. L'enquesta assegura que a les properes eleccions del 14 de febrer ERC obtindria entre 33 i 34 escons, actualment en té 32, Junts per Catalunya entre 32 i 33, ara en té 34 i la CUP entre 5 i 6, ara en té 4.

El Español enquesta eleccions 14 F

Si sumem la franja alta i la baixa d'aquestes tres formacions, els partits independentistes obtindrien entre 70 i 73 escons al 14-F. La majoria absoluta de la cambra catalana és de 68 diputats.

L'arribada de Salvador Illa

Illa serà el candidat del PSC el 14 de febrer després que el primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, hagi decidit fer un pas enrere. Iceta ha decidit fer aquest oferiment a qui, a més de ser ministre de Sanitat, és el secretari de l'Àrea d'Organització del PSC.

Aquesta enquesta es va fer abans de la proclamació d'Illa com a candidat i el citat mitjà assegura que hauria estat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, qui hauria decidit canviar Illa per Miquel Iceta "a la vista dels darrers sondejos". L'alça del PSC s'està aturant i l'independentisme té majoria. 

El sondeig dona als socialistes entre 22 i 23 escons, actualment en té 17, Ciutadans estaria entre 19 i 20, ara en té 36, els comuns en traurien entre 8 i 9, ara en tenen 8, el PP es mouria entre els 6 els 7, ara en tenen 4 i Vox entraria al Parlament amb 6 o 7 representants. 

El canvi de Lorena Roldán

Al PSC no és a l'únic partit on hi ha hagut canvis durant les darreres hores; la fins ara portaveu de Ciutadans al Parlament, Lorena Roldán, serà la número dos per Barcelona de la candidatura del PP català, que encapçalarà el president dels populars catalans, Alejandro Fernández.

Ho ha anunciat aquest dimecres ell mateix en un breu diàleg públic que va celebrar amb Roldán i que va servir d'acte de presentació de la tarragonina com a nou fitxatge del PP. L'exdirigent de Cs ha assegurat que les eleccions previstes per al 14 de febrer són una "oportunitat històrica" per donar visibilitat a la "majoria constitucionalista" i ha agraït l'oferta dels populars de sumar-la al projecte. Roldán va guanyar les primàries de Cs per ser la candidata a la Generalitat però la direcció del partit va decidir substituir-la per Carlos Carrizosa.