Gairebé sis de cada deu espanyols prefereixen unes altres eleccions per tercera vegada consecutiva abans que deixar un govern que depengui d'ERC, segons l'últim baròmetre de GAD3 de l'ABC.

Aquest sondeig, el primer que es fa després de les generals, mostra com el 56,1% dels espanyols anteposen tornar a les urnes a un acord entre Pedro Sánchez i els republicans, mentre que el 34,1% opta per posar en primer lloc l'acord dels socialistes amb els independentistes catalans. El 9,9% no sap o no contesta.

Segons el baròmetre, els votants d'esquerra enquestats estan més oberts que la formació de govern a Espanya depengui d'ERC, però amb diferències entre els simpatitzants del PSOE i d'Unidas Podemos. Entre els socialistes, només la meitat aprova un pacte de Sánchez amb Esquerra, mentre que el 41% (2,7 milions d'electors) veu clar que seria millor tornar a unes eleccions abans que acceptar un acord així.

No obstant, gairebé set de cada deu (el 68%) electors d'Unidas Podemos opten per un acord de govern amb ERC. Aquest pacte seria el que permetria a Pablo Iglesias ser vicepresident dins d'un Executiu presidit per Sánchez. Fins i tot així, hi ha un 27% de votants d'Unidas Podemos que veuen preferible anar a les urnes una altra vegada.

A la dreta, els votants de Ciutadans són els que més rebutgen el possible acord del PSOE amb ERC: el 100% creu que és millor per a Espanya tornar a les eleccions. La immensa majoria dels electors del PP i Vox opinen igual, però no existeix aquesta unanimitat. El 8% dels electors populars i el 7% dels votants de l'extrema dreta, prefereixen un pacte amb ERC abans que repetir eleccions.