Una enquesta realitzada per a El Español assegura que Pedro Sánchez guanyaria les eleccions generals però no podria governar: la suma entre Cs, PP i Vox donaria majoria absoluta en escons (178) i gairebé en vots (49,1%).

Segons el sondeig, si fossin necessaris tres partits per donar-li majoria estable a un Govern després del 28-A, el 51,3% dels enquestats opta per aquest triple pacte.

En el cas que n'hi hagués prou amb dos partits per formar majoria de govern, l'opció preferida és la suma del PSOE amb Podemos amb un 40,2% de les preferències. En tot cas, aquesta coalició queda molt lluny (més d'11 punts) del percentatge d'electors que opten pel tripartit a l'estil andalús (PP+Cs+Vox).

Només un 18% vol pacte del PSOE i independentistes

L'opció més avalada pels electors del PSOE és reeditar el pacte del PSOE amb Podemos i els partits separatistes. La suma de les altres opcions que no inclouen a ERC ni PDeCAT inclou el 78,9% dels electors del PSOE, que opten per una suma a dos amb Unidos Podemos.

El 28,9% dels votants socialistes opten per una aliança entre PSOE, PP i Ciutadans. I una suma amb Cs i Podemos concita el suport del 15,7% dels electors del PSOE.

Els votants de Vox i Ciutadans

El 92,6% dels votants de Vox opten pel pacte triple a l'andalusa. I en el cas que sumessin només amb un altre partit, no només es veuen de bracet del PP (62,4%), sinó també de Ciutadans en un percentatge destacable (37,6%).

Per acabar, els votants de Ciutadans tampoc no rebutgen Vox. La proporció dels electors d'Albert Rivera que trien aliar-se amb PP i Vox és d'un 63,8%, molt lluny del 17,1% que preferirien un gran pacte amb els populars i el PSOE.