El to de l'enfrontament entre PP i PSOE per la presentació d'una moció de censura al president espanyol, Mariano Rajoy, va escalant cada hora que passa. El coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maíllo, ha dit aquest matí a Pedro Sánchez que "si no retira la moció, passarà a la història com el Judes de la política espanyola", ja que considera que aquesta iniciativa és "una traïció al conjunt dels espanyols".

El popular ha criticat que Sánchez hagi tirat endavant la moció de censura "amb nocturnitat" i amb l'únic objectiu d'arribar a ser president, encara que "hagi de passar per sobre d'Espanya i dels espanyols". Maíllo ha assegurat que "els espanyols no el volen" i que "al seu partit, tampoc".

En aquest sentit, ha fet una crida als barons socialistes -"socialistes de bé", els ha dit- que van defensar l'abstenció a la investidura de Rajoy el 2016. Ha demanat a líders autonòmics com Susana Díaz, Javier Lambán i Francina Armengol que "facin reflexionar" Sánchez. "Segur que no els sembla bé. No callin, perquè seran còmplices de la traïció que representa a Espanya", ha avisat.

Ostatge dels independentistes

El coordinador del PP ha titllat d'"irresponsabilitat" voler governar amb 84 escons i el suport dels "que volen trencar Espanya" i dels "hereus del terrorisme", en referència als partits catalans independentistes i a Bildu. "Veurem Pedro Sánchez anant a Berlín a pidolar el suport de Puigdemont?", ha fet burla Maíllo.

"Si la moció triomfa, tindrem Espanya d'ostatge dels independentistes", ha alertat; a més ha recordat la caiguda de la borsa d'aquest divendres i l'augment de la prima de risc. "És un autèntic perill per al país, provoca inestabilitat i fa mal a Espanya i als espanyols", ha reblat.