El coordinador general del PP, Fernando Martínez Maíllo, ha assegurat que ni ell ni el govern del PP es fien del nou president del Parlament, Roger Torrent, perquè "les paraules se les emporta el vent" i, per això, esperaran a jutjar-lo pels seus fets.

Això és el que ha assegurat Maíllo en una entrevista a Onda Cero, on també ha parlat de les declaracions d'aquest matí de Puigdemont en les que ha reiterat que pot ser investit president sense tornar a Espanya gràcies a les noves tecnologies, però que no podria exercir el càrrec com a "presidiari".

"És una fugida cap endavant", ha assenyalat el coordinador general del PP davant aquestes paraules abans de subratllar que Puigdemont té una responsabilitat penal a la qual ha de respondre tornant a Espanya per donar compte dels seus actes.

Maíllo ha insistit que per ser investit president s'han de respectar els procediments i no pot ser-ho des de Brussel·les. "Que vingui a Espanya. Que s'arrisqui i assumeixi la seva responsabilitat, i serà aleshores quan haurà de respondre davant els jutges", ha afegit.

D'altra banda, el dirigent popular ha lamentat l'actitud de Ciutadans de no prestar al seu partit un diputat al Parlament perquè tingui grup propi i ha rebutjat que, tal com va dir ahir Albert Rivera, això seria un "frau" perquè forma part dels usos i costums parlamentaris.

"Li diria a Ciutadans que ja va passar la campanya, que per una vegada pensi el constitucionalisme. Ja hi haurà altres campanyes, perquè tant en el to, com en la forma i el fons segueixen en campanya electoral", li ha retret.