El coordinador general del Partit Popular, Fernando Martínez Maíllo, ha assegurat aquest dijous que la candidatura de Quim Torra a la presidència de la Generalitat posa "punt final" a l'aplicació de l'article 155 però avisa que ara els independentistes "ja saben quina és la resposta de l'Estat de dret".

En una entrevista a la Cadena Ser, Maíllo ha assenyalat que la candidatura de Torra, "que no està en procediments judicials", pot portar finalment que hi hagi Govern a Catalunya.

Això, segons el seu parer, portaria a posar "punt i final" a l'aplicació de l'article 155, encara que ha avisat els independentistes i el "futur president" de la Generalitat que ara coneixen "quina és la resposta de l'Estat de dret davant d'una circumstància tan excepcional com l'incompliment de la Constitució".

"Abans era inèdit, ara ja ho saben", ha advertit, per després recordar que l'Executiu de Mariano Rajoy "ha fet el que havia de fer recorrent les sentències" judicial, entre elles les que va impedir investir a Carles Puigdemont de forma telemàtica.