El magistrat emèrit del Tribunal Supremo, Martín Pallín, ha estat molt contundent amb la decisió del jutge Llarena de renunciar a l’euroordre de detenció del president de la Generalitat i els consellers a l’exili i l’ha posat en evidència, ja que, al seu parer, no té sentit que se’l pretengui detenir en cas que torni a l’Estat espanyol.

En declaracions al programa Al Rojo Vivo de La sexta, Pallín ha assegurat que no li sembla “lògic” que es mantingui l’ordre de detenció a Espanya si “ja no hi ha causa per demanar la detenció de Puigdemont a Bèlgica”. “Que expliquin per què hi ha causa per detenir-lo si arriba a Espanya, perquè no em sembla lògic”, ha assegurat, poc després de saber-se que el jutge Llarena havia revocat les ordres europees i internacional de detenció, però no la que afecta el territori espanyol.

A més, Pallín ha assegurat que si l’única raó per mantenir Oriol Junqueras, Joaquim Forn i els Jordis a presó és “el perill de reiteració”, caldria explicar que ni ells ni els membres del Govern a l’exili “tenen possibilitat de reiterar ni tan sols en la malversació, ja que no ostenten càrrecs ni gestionen fons públics”.