Un 22,8%. Això és el que ha pagat el govern de la Comunitat de Madrid per restaurar l'església San Fermín de los Navarros (Madrid), que lloa Franco a la seva façana fent ús de les paraules del dictador. 

"Pobles de Navarra, esperit d'Espanya, sou la flor dels nostres costums, sou l'hàlit d'Espanya en els moments de l'Alzamiento Nacional, la sang dels vostres herois, l'esperit de la vostra plaça, la generositat de les vostres mares quedarà gravada al meu cor", s'hi pot llegir.

I no només això. Una altra placa recull els noms dels "màrtirs immolats per la santa casa de la religió i la pàtria". Segons publica avui El Español, un home passejava un dia per allà i en veure les obres va llegir en un cartell que la restauració estava patrocinada per la Comunitat de Madrid i sufragada amb 53.000 euros, un 22,8% del total de l'import. "Vaig pensar que aprofitarien per treure les plaques", assegura aquesta persona.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, no ha volgut fer declaracions, però el bisbat de Madrid ha explicat al mitjà citat que l'església és propietat de la Reial Congregació i no de la Diòcesi i que, per tant, "només fem un ús espiritual del temple" perquè, assegura, "no és nostre i no podem demanar res".