El rebuig a la monarquia espanyola va més enllà de la figura de Joan Carles I. Una nova manifestació, en primer terme contra el rei Felip VI, s'ha convocat pel proper 25 de juliol a Madrid. Sota el lema "Davant la monarquia corrupta i les misèries del sistema, República Popular", diferents col·lectius liderats per Coordinadora 25S, es reuniran a Atocha a partir de les 20h. També participen altres organitzacions com Coordinadora Antifascista de Madrid, Izquierda Castellana o las Marchas de la Dignidad.

Tal com senyalen en un manifest, el principal objectiu és provocar "l'inici de la fase definitiva per acabar amb la derrota del Règim del 78 i la proclamació de la República Popular". Els convocants mostren un rebuig total al cordó sanitari que se li dona als borbons, "no només a Joan Carles I". Consideren que acabar definitivament amb la monarquia servirà per assegurar uns serveis públics universals i de qualitat.

En paral·lel, s'oposen al lideratge de Felip i Letizia al capdavant de l'homenatge a les víctimes del coronavirus previst per demà dijous. El comunicat és explícit: "Estarà presidit per la família més golfa i corrupta del país". Per això, preveuen un espai pel record el proper 25 de juliol per a les persones que han mort durant aquests mesos de pandèmia. I van més enllà assegurant que "les morts haurien estat perfectament evitables si el Règim del 78 no estigués al servei de la màfia". Posen l'exemple en el cas de les residències i l'elevat cost que han patit les persones grans amb la mort o unes seqüeles impossibles d'esborrar.

La plataforma també convida a adherir-se a través de correu electrònic, escrivint a republicapopular25j@gmail.com. D'altra banda, a Catalunya, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i diverses entitats més de la societat civil han anunciat protestes contra Felip VI si finalment es produeix la visita.