L'Ajuntament de Madrid ha decidit adornar el seu pessebre amb una bandera d'Espanya. L'alcalde de la capital espanyola, José Luis Martínez-Almeida (PP), acompanyat de la vicealcaldessa Begoña Villacís (Cs), l'ha presentat aquest divendres al Palau de Cibeles.

Segons ha explicat Martínez-Almeida, la rojigualda que rodeja l'obra -composta per més de 200 peces ceràmiques- és un "element tradicional" dels pessebres de les cases. També ha assegurat que aquest pessebre simbolitza els espais de trobada de les festes davant de "temps de torbació".

"Davant d'un govern en funcions del PSOE que pretén pactar amb aquells que van donar un cop d'Estat i amb aquells que són hereus dels que van assassinar més de 900 persones, crec que mai no està de més i menys en aquests temps reivindicar la bandera nacional", ha assenyalat Almeida, que també ha dit que els qui pacten amb els qui "volen trencar la unitat no poden defensar l'orgull de ser espanyols". Villacís ha coincidit afirmant que la rojigualda "mai no està de més i hi ha molta gent que se sent representada en ella".

La presència de la bandera també ha agradat al portaveu de Vox, Javier Ortega Smith, que ha comentat que "la bandera queda molt bé perquè és el símbol de la família espanyola". També ha acusat l'esquerra "sectària" de "voler convertir el Nadal en una espècie de carnaval". Per la seva banda el portaveu socialista, Pepu Hernández, també s'ha mostrat partidari del gest: "No em sembla malament que estigui la bandera d'Espanya".