A Alemanya costa molt d'entendre l'enfrontament de Madrid contra Madrid, la topada que protagonitzen la presidenta de la comunitat, Isabel Díaz Ayuso, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

El diari Süddeutsche de Munic, considerat el segon diari alemany, ha descrit la situació gairebé com un embarbussament: "El petit però intel·ligent Madrid, contra el poderós i opressiu govern central espanyol, que també està a Madrid, però que no és realment part del seu Madrid". 

El diari recorda la imatge bíblica preferida d'Ayuso, la de David contra Goliat, i apunta que "ja s'ha guanyat comparacions amb Catalunya" pel procés independentista. Però també recorda que a la presidenta de la Comunitat de Madrid se li atribueix l'afirmació que "és injust tractar Madrid com les altres comunitats". Tant David no és.

Süddeutsche

"Ets pitjor que el virus", titula el Süddeutsche, recordant alguns dels retrets que fan a la presidenta de Madrid

"Els mitjans de comunicació espanyols estan seguint la picabaralla entre Ayuso i Sánchez amb una gran atenció als detalls. Cada mirada que intercanvien és comentada. La presidenta regional ara és considerada com un important oponent al president espanyol. Els seus partidaris tenen esperança en un sentiment que va germinant lentament en un Madrid copat de coronavirus: un nou nacionalisme de la capital. Ayuso és la campiona del "Nosaltres contra aquests d'aquí dalt"", assenyala el diari.

La Comunitat de Madrid ha anunciat avui noves restriccions després de dues setmanes d'estat d'alarma, que finalitzen demà. Entre aquestes, hi ha la limitació de les reunions socials i familiars entre la mitjanit i les sis del matí, que es restringeixen només a persones convivents. La resta del dia, com fins ara, un màxim de sis persones. No obstant això, el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, ha assegurat que esperen la declaració del toc de queda per part del govern espanyol. Suposarà l'aixecament del confinament perimetral de tota la capital espanyola.

A banda de la restricció de les reunions socials en espais públics i privats, el govern d'Isabel Díaz Ayuso ha anunciat més mesures per a tota la Comunitat. Entre aquestes, que els comerços hauran de tancar a les deu de la nit i els bars i restaurants a mitjanit (però a les onze ja no podran admetre clients). L'executiu limitarà l'aforament de cinemes i teatres al 50%. Les instal·lacions esportives en interior també es reduiran a la meitat de la seva capacitat. Les mesures, ha dit Ruiz Escudero, estan "enfocades a la restricció dràstica de l'activitat social, especialment la nocturna".