La Comunitat de Madrid ha donat via lliure a la Moncloa per exhumar Franco. Ho ha fet a través de la Direcció General de Salut de la Comunitat de Madrid, que ha enviat una carta al Govern de Pedró Sánchez responent-li que l'exhumació de les restes de Franco del Valle de los Caídos "no està sotmesa a cap requisit administratiu sanitari", han confirmat a Europa Press fonts regionals.

Segons l'esmentada missiva, a la qual ha tingut accés el diari El Mundo, l'Executiu autonòmic esgrimeix que han transcorregut més de cinc anys de la mort del dictador, termini establert pel qual es pot desenterrar un cadàver sense permís.

El mes de novembre passat, la Comunitat de Madrid va enviar un informe als seus serveis jurídics per determinar la competència i actuació de l'Administració regional en el referit a l'exhumació de les restes del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos, que vol emprendre l'any que ve el Govern d'Espanya.

Això es va produir després d'una petició del Govern de Sánchez a l'Autoritat de Sanitat Mortuòria, que pertany a la Direcció de Salut Pública de la Comunitat de Madrid, perquè cursés un informe al respecte.