"Comissió consultiva fake". Així ha definit el conseller d'Administració Local i Digitalització del govern d'Isabel Díaz Ayuso, Carlos Izquierdo, la trobada de les autonomies convocada pel govern espanyol per intentar posar en marxa el decret amb les mesures per l'estalvi energètic, aprovades a començaments de setmana i que ha hagut de fer front a moltes crítiques, especialment des de Madrid i altres regions governades pel Partit Popular. Tot i que sovint l'objectiu de les seves crítiques acostuma a ser Pedro Sánchez, en aquest cas s'ha centrat en la ministra i vicepresidenta tercera, Teresa Ribera. Concretament, ha criticat molt durament el decret de mesures elaborat pel seu departament, com ja havia fet la seva presidenta Ayuso, i l'ha titllat de "matusser, caòtic i ple d'errors i improvisacions", destacant que no ha comptat amb les comunitats autònomes ni amb els municipis, "tot i la cogovernança". 

En aquest sentit, ha lamentat que "ho han volgut rectificar convocant amb una comissió consultiva amb els directors generals tècnics per intentar rectificar el que és molt difícil de rectificar perquè és una comissió consultiva fake, no reuneix ni vol escoltar les comunitats, ho fa només amb els directors tècnics", tal com ha declarat el conseller. Per ell, l'actitud encara empitjora davant la covardia de Ribera, a qui ha retret que, a parer seu, no dona la cara: "Hauria de ser ella la que estigués aquí reunint-se amb els consellers, però posarà un director general". A banda de l'actitud de la ministra i el contingut de la normativa, també ha lamentat la seva forma, ja que opina que aquesta mena de mesures no s'haurien d'aplicar per decret, sinó per un projecte de llei de lectura únic.

"Nyap rere nyap"

Aquesta situació ha estat aprofitada pels populars per intentar reforçar el lideratge de Feijóo davant Sánchez, encara que l'actitud de la presidenta madrilenya no ha ajudat a mantenir un únic posicionament, ja que el líder del PP s'havia mostrat a favor d'una nova normativa per l'estalvi energètic. Sigui com sigui, Izquierdo creu que tot plegat demostra que "el govern espanyol està cada cop més sol, té l'opinió pública en contra, molts sectors i institucions. I ho intenten solucionar nyap rere nyap per corregir errors, però el que haurien de fer és escoltar que necessita la societat i actuar en conseqüència".