El president d'Aigües de Catalunya i exdirigent de CDC, David Madí, ha declarat aquest dimarts davant del jutge que investiga el cas Volhov que no va donar credibilitat al suposat suport de Rússia al procés independentista. Fonts presents a la sala han explicat que Madí l'ha titllat de fantasies i que ha assegurat que en la mateixa conversa telefònica que consta en la causa ja no li va donar credibilitat.

Es tracta d'una conversa amb el president de la fundació CATmón, Víctor Terradellas, intervinguda per la Guàrdia Civil, que el jutge va esmentar juntament amb altres escoltes a la interlocutòria en què afirmava que Rússia suposadament va oferir a l'expresident Carles Puigdemont 10.000 soldats i pagar tot el deute català si declarava la independència.

Madí, investigat en aquesta causa de presumpta desviació de fons a l'independentisme, també ha negat haver participat en impulsar una plataforma de criptomonedes amb què la Generalitat suposadament pretenia garantir estabilitat financera i evitar el control de l'Estat en els moviments de capital, segons el jutge.

El jutge també va assenyalar a la seva interlocutòria que Madí podia saber qui liderava Tsunami Democràtic, la qual cosa ell ha negat, i ha afirmat que aquesta sospita es basa en converses informals en un moment en què l'assumpte estava d'actualitat.

Declaració voluntària

Madí va ser un dels 21 detinguts per aquesta causa l'octubre de 2020 i va quedar en llibertat després de passar a disposició judicial, quan es va acollir al seu dret a no declarar, però després va demanar de declarar voluntàriament davant del jutge.

Així, aquest dimarts ha contestat a les preguntes de totes les parts a excepció del fiscal, que no s'ha presentat a la declaració. Ha contestat sobre tots els temes de la causa que l'afecten, entre ells el presumpte intent de tràfic d'influències quan va participar en la interlocució per la negociació de les llicències VTC i es va reunir, entre altres, amb l'exconseller Damià Calvet.

També se li atribueix presumpte tràfic d'influències, que ha negat, en contractes amb les presons catalanes en oferir una tecnologia de detecció de coronavirus en aigües residuals: Madí ha explicat que Presons va demanar a Aigües de Catalunya conèixer la tecnologia, però que finalment no van fer cap prova pilot.