El president francès, Emmanuel Macron, ha rebentat les enquestes per la forma com està gestionant la crisi del coronavirus, i ha posat de manifest que un polític es pot guanyar la confiança dels ciutadans en aquest escenari complex.

Segons informa Le Figaro, la confiança dels francesos en Macron ha pujat 13 punts de cop i ha superat per primer cop la barrera del 50% de favorables en els darrers dos anys. Pel que fa al primer ministre, Édouard Philippe, ha incrementat la confiança en ell 10 punts.

El cas de Macron és espectacular, perquè progressa en totes les franges d'edat: 10 punts més entre els jubilats i 17 punts entre els menors de 35 anys; 17 punts entre els qui tenen formació superior i 12 entre les categories populars.

Què ha fet Macron? Ha decretat a França el confinament del país i ha donat una norma clara per poder sortir al carrer de forma excepcional. Els ciutadans s'han de descarregar un atestat oficial i omplir-lo deixant clar que van a fer, dins un esquema tancat. El mateix model s'ha posat en marxa aquesta tarda a Catalunya per decisió de la conselleria d'Interior.

El govern francès actua amb contundència contra qualsevol infracció d'aquesta norma.