Qüestionament públic del president francès, Emmanuel Macron, cap al govern espanyol per la quarantena que ha imposat als estrangers que arribin al país.

Macron considera que la quarantena que el govern espanyol imposa no és ni la mesura "més eficaç ni la més realista" per frenar l'expansió de la Covid-19.

En una roda de premsa, Macron ha qüestionat la mesura i ha dit que aplicarà "amb reciprocitat" la mateixa restricció als ciutadans espanyols que viatgin a França, tal com ha defensat que ha anat fent el seu govern amb les decisions que prenen els altres estats de l'espai Schengen.

L'ordre del Ministeri de Sanitat que critica Macron va entrar en vigor divendres passat i preveu que totes les persones vingudes de l'estranger han de passar dues setmanes de quarantena només arribar, sigui al seu domicili o en un allotjament.

Només poden sortir per comprar aliments, productes farmacèutics o de primera necessitat. També poden sortir per anar a un centre sanitari o per causes de força major. Tots els desplaçaments s'han de fer seguint les normes de protecció personal, portant mascareta i mantenint les distàncies de seguretat.