La ultradreta espanyola s'ha marcat l'objectiu d'incentivar, per damunt de tot, la tauromàquia. En aquest sector, troben un públic potencial que, anteriorment, també l'ha volgut abraçar com és el Partit Popular amb l'actual govern d'Isabel Díaz Ayuso a la Comunitat de Madrid que reobre i promociona escoles de toros. El darrer exemple el trobem en la convenció de Vox arreu de l'Estat espanyol amb la macro festa 'Viva 21'.

Aquesta es reparteix en diferents punts geogràfics però té el seu centre a Madrid. Des d'allà, s'han instal·lat els clàssics braus dels parcs d'atraccions pels joves i s'han celebrat 'encierros' amb braus de fusta per fomentar la tradició entre els més menuts.

Vox TorosUna de les carpes amb braus de Vox

Les imatges esperpèntiques, que el mateix partit ha publicat, van acompanyades del següent escrit: "A tota Espanya se celebren 'encierros' i molts espanyols portaven temps sense gaudir-ne. Els més petits han pogut fer-ho avui".

Per la seva banda, el líder de Vox, Santiago Abascal, ha declarat que són "la il·lusió de milers espanyols" i es mostra com el salvador de la "unitat d'Espanya", un dels objectius bàsics que reivindicaran aquest cap de setmana. A més, ha afirmat que "no calen 17 parlaments" i demà presentaran el que ells han anomenat com 'Agenda España'. La incongruència es fa evident de nou ja que Vox està representat en totes les comunitats on darrerament s'han celebrat unes eleccions parlamentàries.

L'estratègia de màrqueting que segueix Vox és diferent a la resta de partits. El PSC ha celebrat avui l'acte de Tardor i el PP continua amb els seus congressos en format clàssic mentre que els extremistes disfressen el programa electoral en format festiu. L'organització també ha instal·lat un parc d'atraccions, bitlles, circuits de tricicles i un escenari gegant a l'estil d'un grup estrella del rock.

En el llistat de propòsits que aniran presentant mentre no falten les carpes, el menjar, la beguda i la festa són: carregar-se l'agenda 2030 de Pedro Sánchez, el feminisme "que destrueix la família", combatre "la invasió" migratòria, la "religió climàtica" on veuen com una amenaça l'activista Greta Thunberg i citen declaracions de transexuals a qui senyalen en un vídeo 100% homòfob. El vídeo conclou que després de tot "ara es pot escollir Vox".

Fotografia de portada: escenari principal de la festa de Vox a Madrid