La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha reivindicat a través de Twitter el discurs dur que va protagonitzar el rei Felip VI el 3 d'octubre de 2017 i que tanta controvèrsia i polseguera va generar a Catalunya. "El Rei no va dubtar d'estar amb el seu poble", ha asseverat la presidenta madrilenya.

TUIT isabel díaz ayuso discurso rey 3 O

A la piulada, Ayuso ha adjuntat una fotografia del discurs en què el monarca fa un gest contundent i, sobre aquest, ha apuntat que "va emocionar milions d'espanyols".

Les tres dretes espanyoles commemoren el discurs del Rei

Si l'independentisme avui celebrava el quart aniversari de la històrica vaga general del passat 3 d'octubre de 2017, l'unionisme també commemora els 4 anys del discurs de Felip VI. Carlos Carrizosa, líder de Ciutadans al Parlament, ha publicat que "es compleixen quatre anys del discurs del Rei defensant la unitat d'Espanya i les llibertats de la Constitució enfront el colpisme separatista. Grans paraules, encara que aquell dia la música dels 28 primers segons del vídeo ja em van emocionar profundament". La música que va emocionar Carrizosa és un fragment de l'himne d'Espanya. 

Per la seva banda, Alejandro Fernández, el cap de files del PP a Catalunya, ha repenjat un discurs seu al Parlament en un debat que es va celebrar sobre la monarquia. A la piulada, Fernández ha escrit "Visca el Rei!".

El president del grup parlamentari de Vox al Parlament, Ignacio Garriga, ha repiulat una publicació del seu partit amb el discurs íntegre de Felip VI i ha escrit: "L'única institució que va estar a l'altura aquells fatídics dies va ser la corona com a garant de l'ordre constitucional i, per tant, de la indissoluble unitat de la nació. Els catalans no oblidarem mai com, enmig del cop separatista, es va dirigir a tots nosaltres".

En l'àmbit estatal, Inés Arrimadas, presidenta de Ciutadans, també ha volgut recordar el discurs del monarca: "Quatre anys de l'històric discurs de Felip VI al poble espanyol. Un missatge d'alè i esperança en dies de por. Els demòcrates, especialment els catalans constitucionalistes, recordem emocionats aquest al·legat que ens va animar a sortir als carrers en defensa de la Constitució".

D'altra banda, el compte de Vox a Twitter ha publicat que "avui es compleixen quatre anys de l'històric discurs de Felip VI a l'Espanya viva. El Rei s'hauria quedat abandonat si no fos pels milions d'espanyols que van sortir al carrer per frenar el cop separatista a Catalunya. Espanya no es trenca, ni ara ni mai!".

 

Imatge principal: Isabel Díaz Ayuso, aquesta setmana en el seu viatge als Estats Units. Europa Press.